Élelmiszer adalékanyag érzékenység kimutatása Epicután teszttel
Élelmiszer adalékanyag érzékenység kimutatása Epicután teszttel
A szervezet élelmiszerekkel szembeni reakcióiért az adalékanyagok, tartósítószerek is felelőssé tehetőek.
Mesterséges adalékanyagok nem csak élelmiszerekben, hanem kozmetikumokban, gyógyszerekben (kapszulákban, drazsékban, fül- és orrcseppekben) megtalálhatóak.
A mesterséges adalékanyagok széleskörű alkalmazása miatt fontos tudnunk, szervezetünk hogyan viszonyul ezekhez az anyagokhoz.
A teszttel a leggyakoribb és legallergogénebb adalékanyagokkal szembeni reakciót mutatjuk ki, mint pl.: E210, E200, Nátriumglutamát, E621, ízfokozók, szulfitok, stb.
A vizsgálat menete:
A tünetmentes páciens hátbőrére a gyanúba vett, illetve a sorozatban szereplő allergéneket felhelyezzük tapasz formájában. A leolvasás 20-40-60 perc múlva történik majd megvizsgáljuk az allergének által esetlegesen kiváltott bőrgyulladást.
A vizsgálat végén hivatalos laboratóriumi pecséttel ellátott leletet adunk át, majd a páciens felvilágosítása szóban is megtörténik, valamint az anyag irritáló vagy toxikus hatását jelző allergénről részletes, írásos tájékoztatót is adunk.
A vizsgálatok folyamatát és lényegét pontosan elmagyarázom!
A kiértékelést szóban megbeszéljük és írásban is átadom a lelet mellé egy tájékoztató formájában!
A vizsgálatot én Szoboszlai Istvánné komoly szakmai háttérrel rendelkező Labordiagnosztikai analitikus végzem.
Várom kedves pácienseimet bejelentkezésre:
Bejelentkezés: 06-20-970-8600 vagy foglaljon egyszerűen időpontot a weboldalon.